Sant Martí Vell

Sant Martí Vell forma part de la comarca del Gironès, província de Girona.

Sant Martí Vell

El municipi de Sant Martí Vell té una extensió de 17,34 km². Situat al nord del massís de les Gavarres té com a punt més alt el puig Alt o muntanya de la Mare de Déu dels Àngels, a 490 metres d’altitud. Els corrents d’aigua que travessen el terme són dos: el Rissec, afluent del Daró, i la riera de Sant Martí, que neix al terme municipal, als vessants a tramuntana del puig Alt i que es barreja avall amb les aigües del Ter.

Els límits del terme municipal són al nord amb Bordils, Sant Joan de Mollet i Flaçà; al nord-est amb la Pera; al sud amb Quart; al sud-est amb Madremanya i a l’oest amb Juià. Té agregats els nuclis del Barri del Pla de l’Estació, Barri dels Àngels, El Mercadal, El Puig, Montrodó i La Vilosa.

Sant Martí Vell gaudeix de les característiques d’una petita vall i de la sinuositat de les Gavarres, el que li ofereix una important diversitat paisatgística, amb el bosc salvatge poblat de pins, alzines, alzines sureres i arbustos, i amb la vall amb conreus majoritàriament de secà.

Hi ha dues vies de comunicació que parteixen del poble de Sant Martí Vell: el camí que mena a la carretera provincial de Girona a Palamós (un tram de la qual passa pel terme de Sant Martí Vell) en el poble de Bordils i la que condueix a Madremanya, Monells i la Bisbal.